Tenisz fogadás tippek

Tippmix tenisz fogadási tippek, fogadási stratégiák

Tenisz fogadás - tippek, stratégiák, trükkök

Tenisz, mint sportág az elsők között szerepelt amikor itthon a Szerencsejáték Zrt. a Tippmixet bevezette a piacra. Viszont első körben elég silány volt a kínálat emlékeim szerint, heti pár meccs, az is kizárólag a nagyobb tornákra és csak győztesre. Az online sportfogadás elterjedése óta viszont a tenisz fogadás rendkívül népszerűvé vált és rengeteg tenisz fogadási opció elérhető jelenleg, jó oddsokkal egészen a nagyobb ATP, WTA tornákon keresztül a kisebb ITF, Challenger eseményekre is lehet fogadásokat kötni.

Így a fogadható mérkőzések mennyisége, minősége és a fogadható opciók száma rendkívül szerteágazóvá vált, ezzel együtt a fogadási kedv is megnőtt világszerte. Manapság már számtalan lehetőség áll rendelkezésre aki tenisz fogadást szeretne kötni. Talán az egyik legkönnyebben elsajátítható sportágnak mondható elemzői szempontból a tenisz, de itt is az évek kitartó munkája hozza meg a gyümölcsét. Ismertetőnkben betekintést nyújtunk a tenisz fogadás világába, tartsatok velünk!

Legnépszerűbb tenisz fogadási típusok és opciók

A tenisz sportfogadás – tenisz tippek – esetében a meccs győztesére, történő fogadás a legnépszerűbb. Ezen kívül fogadhatunk még:

  • Első/második szett nyertese
  • Összesített játékok száma alatt/felett
  • Szettek száma alatt/felett
  • Lesz-e tie-break (6-6-nál az utolsó gyors játék, kettővel kell nyerni)
  • Kettőshibák száma

Többségünk úgy gondolja, hogy a tenisz nem egy túl bonyolult sport, így a fogadók is könnyen megértik a játék lényegét és a fogadási opciókat. Fontos azonban- játék stílustól függően – hogy élőben tudjunk korrigálni a cash-out lehetőségével is.

Kiemelkedően magas szorzókat kaphatunk abban az esetben, ha pontos szett végeredményt tippeljük meg helyesen, például két nyert szettig tartó mérkőzéseknél (2-1, 2-0 ; 1-2, 0-2), de a nagyobb Grand Slam tornák esetében a három szettig tartó mérkőzéseknél (3-0, 3-1, 3-2, stb…)

A tenisz sportfogadás tekintetében a profi játékosok körében nagy jelentőséggel bírnak az úgynevezett statisztikai fogadások (ezek esetében bizonyos fogadási opcióknál az odds-ok akár 25-30x-osak is lehetnek). Ilyen például az ászok száma piac, amelynél egy adott teniszmeccsen összehozott összes ász számát kell helyesen megtippelni alatta / felette rendszerben (pl. 19.5 ász alatt / 19.5 ész felett). Szintén ide sorolható az összes service break piac (pl. 12.5 felett / 12.5 alatt), valamint a legtöbb fault piac is (pl. 12.5 alatt / 12.5 felett).

Élő tenisz fogadás - tenisz tippek

A teniszben – hasonlóan több sporttal együtt – egy adott meccs időtartama alatt szinte bármi- és annak ellenkezője is megtörténhet. Például sérülések, feladás, időjárás- páratartalom változás, elhalasztások, mind külső tényező ami befolyásolja a végkimenetelt: akár egy tenisz világranglista top10-en belüli játékos ki tud kapni egy top500-on kívüli játékostól is, amennyiben pl. sérülése ellenére nem adja fel a mérkőzést.

Ezért is kulcsfontosságú, hogy Élőben (In-Play) kövessük figyelemmel az eseményeket, mivel egy adott momentumban még időben tudhatunk a Cash-Out lehetőségével élni, mielőtt felfüggesztik a piacokat. 

Megoszlanak a vélemények szakmán belül is az élő, vagy a mérkőzés előtti fogadásokról is, mivel mindkét típussal lehet értéket fogni, viszont az élő fogadás sokkal időigényesebb tud lenni- bár olykor jóval kifizetődőbb is -, mint a mérkőzés előtt (pre-match fogadás).

Tenisz fogadás tippek - tenisz fogadási stratégiák

Gyakorlat teszi a mestert. Minden fogadó más, valakinek jobban fekszik a mérkőzés előtti elemzés és az érték megtalálása, valaki pedig az élő fogadásokra esküszik. Valamilyen szinten a tenisz egy könnyen élőben fogadható sportágnak minősül – véleményem szerint is – viszont kérdéses, hogy mennyi szabadidőt tudunk rászánni. Érdemes egy élő fogadás előtt is mérkőzés előtt felkészülni az aktuális forma, borítás, utazási időeltolódás, sérülésekből:

Például egy-egy játékosnak melyik borítás fekszik a legjobban, milyen formát hoz, mentális események az életében, pl: válás, családi tragédia, betegség, sérülés. Érdemes lehet az összesített egymás elleni mérkőzéseket is megnézni, bár kevésbé mérvadó mivel az aktuális forma sokkal többet számít, illetve a játékosok képességi szintje is. Favorit fogadás itt is kicsit necces lehet a sérülés és az értéktelen, kis szorzók miatt, viszont amennyiben nagyon bízunk egy adott játékos győzelmében, fogadhatunk a szettek számában, vagy hogy hány játék pontszám különbséggel nyer, esetleg az összesített játékok számára is.

 

Hol tudok teniszre fogadni?

Már számos nemzetközi tenisztornára (Roland-Garros, US Open, Wimbledon, Australian Open, stb.) van lehetőséged szinte az összes internetes fogadóirodánál, de szinte az összes ATP és WTA széria 1000 , 500 , 250-es tornáira is már ajánlanak széles kínálatban szorzókat a bukmékerek. Itt is előjön az az eldöntendő rész, hogy korántsem mindegy hogy a játékos melyik fogadóirodánál rakja meg a tippjeit teniszre. Talán itt a legszélesebb a kínálatban a line-ok (pl. összes játék) változása és a szorzói is. Nem egy példát tudok a múltból ahol az egyik fogadóiroda az összesített játékok felett/alatt opcióra pl 38,5 határt lőtt be, a másik pedig 41,5-et, ugyan olyan odds mellett. 

Fontos, hogy legyen meg az élő fogadás lehetősége is, illetve ennyire fontos a cash-out és az élő közvetítés is. Viszont a fogadási szabályok tekintetében az egyik talán legfontosabb a választásban, hogy feladás esetén milyen elszámolás van érvényben. Ezt főleg érdemes tüzetesen átolvasni, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy egy fogadásunk nyer, vagy a tétünk visszajár, vagy esetleg veszít. Partnereinket nyugodt szívvel ajánljuk tenisz fogadásokra!

További sportok fogadási útmutatói