Ötöslottó online

Ötöslottó online, ötöslottó nyerőszámok, játékleírás

Az ötöslottó története

Az ötöslottó lottójáték hazánk legnépszerűbb és egyben legismertebb lottójátéka több, mint 65 éve. Egészen a 90-es évek elejéig más lottójáték konkurense nem akadt az ötöslottónak, viszont manapság már a skandináv lottó, hatoslottó és a külföldi sorsolású, viszont Magyarországon is elérhető, keddenként és péntekenkénti sorsolású Eurojackpot (eurolottó), aminek a főnyereménye az ötöslottó főnyereményétől jóval nagyobb (90 millió euró!) Az ötöslottó nyeremények halmozódását szintén a kilencvenes évek elején vezette be a Szerencsejáték Zrt., azaz amennyiben nincs telitalálatos szelvény, az ötöslottó várható főnyereménye halmozódik az előző játékok befizetésének egy összegével. Már a kilencvenes évek közepén ez a halmozódás több tíz, de akár több százmilliós értékre is rúgott, napjainkban pedig már volt alkalom, hogy az 5 milliárd forintot is meghaladta. A nyeremény halmozódás és a felfoghatatlan lottónyeremények nagyságának köszönhetően rendkívül népszerűvé vált az országban, nem véletlenül talán a legtöbbet játszott szerencsejáték fajta a lottó – azon belül is az ötöslottó – Magyarországon.

Ötöslottó nyerőszámok, játékleírás

Az ötöslottó lottójáték esetében a játékosoknak egy számmezőt kell játékba juttatnia, 1-től 90-ig öt szám beikszelésével, vagy bekarikázásával. Az ötöslottó játéknak az a lényege, hogy minél több számot eltaláljunk az ötöslottó nyerőszámok közül (ötöslottó húzás minden szombat 18:40 és 19:40 között a Duna TV-n élőben közvetítve, ötöslottó feladási határidő: szombat 17:30). Minimum amennyi számot el kell találni, hogy nyereményt érjen el a játékos: 2. Az ötöslottó nyeremények nagyságának mértéke attól függ, hogy mennyi szelvényt küldenek érvényesen játékba egy hét leforgása alatt, ebből mennyi a nyertes osztály- és mennyi ideig, hány héten keresztül halmozódik az ötöslottó főnyereményefügg – a legmagasabb (5 találatos) nyerőosztály esetében a halmozódás során összegyűlt nettó pénzösszegtől is. Az ötöslottó játékba küldése mellett lehetőség van Joker játékba küldésére, erről további információkat ide kattintva talál. Amennyiben Jokert is játszunk, azzal részt veszünk a Joker sorsoláson is. Lehetőségünk van öthetes és egyhetes ötöslottó játék feladásra is, célszerű az öthetes játékot játszani amennyiben állandó, fix számokkal játszunk. Ugyanakkor kombinációs formában is van lehetőségünk játszani, ami magasabb játékdíjjal jár, mint az ötöslottó ára, az alapdíj egy mezőn kitöltött öt számmal jelenleg 300 Ft-ba kerül.

5/5

Ötöslottó online és lottójátékok fogadóirodáknál

Ötöslottó feladást már a kor előrehaladtával tudunk online is eszközölni a Szerencsejáték Zrt. weboldalán történő regisztrációval egyenlegfeltöltés után. 

Szerencsejáték egyenlegedet fel tudod tölteni a következő lehetőségek egyikével:

  • Bankkártyás fizetés
  • Banki átutalás
  • Ügyfélkártya egyenleg
  • SMS fizetés
  • PayPal fizetés

Azonban SMS-ben is lehet játszani regisztráció nélkül, az Okoslottó alkalmazáson keresztül. Amennyiben nem az online lottózást választod, akkor bármelyik lottózóban, vagy postán van lehetőséged a szelvényed feladására, ám vedd figyelembe a lottózók és posták nyitvatartási idejét!

Abban az esetben, ha az ötöslottó helyett kicsit nagyobb izgalomra, vagy magasabb nyerési esélyekre, nyereményekre vágysz, akkor külföldi lottósorsoláson, online lottójátékokon is részt tudsz venni, mivel már számos online szerencsejáték vállalat oldalon lehetőség nyílik online lottójátékokra, feladásra. Például az Unibet oldalán a Boss the Lotto játék esetében pár eurós tét mellett akár tízezer eurós nyereményeket is el lehet érni, de akár luxusutazást, tárgynyereményeket is be lehet zsebelni. Az online lottó játékok előnye, amennyiben egy nagy külföldi szerencsejáték vállalatnál szeretnél játszani az, hogy többféle lottójáték elérhető és szinte minden naposak a sorsolások, az ötöslottóval vagy a magyar lottójátékokkal szemben, melyekre heti egy alkalommal kerül sor.

Ötöslottó nyerési esély

Gyakran mondogatják azt szerencsejátékos körökben arra a kérdésre, hogy valóban mennyi az esélyed, hogy nyersz? Válasz: 50%-50%, azaz vagy nyerek, vagy veszítek. Ám ez talán a rulettnél, blackjacknél és a sportfogadásnál lehet igaz hosszútávon, de a lottónál valószínűleg nincs így.

Az ötöslottó nyerési esélyei a következők:

  • 5 találat esélye – 1 : 43 949 267
  • 4 találat esélye – 1 : 103 410
  • 3 találat esélye – 1 : 1 231
  • 2 találat esélye – 1 : 44

Tehát jobban megvizsgálva: 44 szelvényt kellene játékba küldened, hogy matematikailag legyen egy biztos kettes találatod- és közel 44 millió szelvényt, amennyiben egy ötös találatod legyen.

Ötöslottó stratégia, tippek, trükkök

Kijelenthető, hogy igazán biztos stratégia nincs az ötöslottón való nyeréshez, viszont van pár olyan fontos momentum, amire érdemes lehet figyelni és aszerint játszani. Például sokan hisznek abban, hogy egy számmal játszanak életükbe, mivel egyszer csak talán kihúzzák a számaikat. Ám ez nem feltétlen jó stratégia, mivel ugyan akkora esélye van annak minden új sorsolásban, hogy kihúzzák éppen azt az adott öt számot, mint bármi másnak. Viszont ami talán javítja az esélyeket az, hogy kerüljük a tömegszámokat és az ismert kombinációkat pl. 1-2-3-4-5 vagy 86-87-88-89-90, mivel ezek eléggé népszerű kombinációk lehetnek. Sokan a 7-est, 21-est, 77-est is megjátszhatják, mivel szerencsejáték szimbólum számoknak számítanak.

Partnerünknél, az Unibet fogadóirodánál/online kaszinónál való számlanyitás után minden feltétel teljesül, amennyiben lottójátékokat szeretnél játszani, egy. Nyugodt szívvel ajánljuk az Unibetet, ha egy megbízható online szerencsejáték vállalathoz szeretnél regisztrálni! Kínálatukban természetesen megtalálhatóak lottójátékok, kaparós sorsjegyek, de az összes nagy kaszinó játékszoftvert gyártó cégek legjobb élő és gépi játékai

Igényeld az Unibet ajánlatát: 60.000 Ft kaszinó bónusz!

EXTRA: + 60 INGYENES pörgetés a regisztrálóknak!