Küzdősport fogadás

MMA és boksz fogadás online

Küzdősport fogadás online, UFC/MMA, boksz fogadás

A küzdősport fogadásnál – vagyis harcművészet fogadásoknak rendkívül sok fajtája van, viszont fogadási szempontból a legnépszerűbbek és a legnagyobb piaccal rendelkező ligak/sportok a boksz és az MMA (Mixed Martial Arts – jelentése: vegyes harcművészetek) – ezen belül pedig a legnagyobb szervezet, az UFC mérkőzés tudunk fogadni a legjobb sportfogadás oldalakon.

Cikkünk arra a célra szolgál rá, hogy betekintést nyújtunk a küzdősport világába fogadási szempontokból, mik azok a legfontosabb információk, ami alapján érdemes kötni, melyik a legjobb fogadóiroda küzdősport fogadás, különböző trükkök és tippek.

MMA, boksz fogadási szabályok

A küzdősport fogadás – amely alatt a küzdősport bukmékerek esetében az UFC/MMA meccsek értendők – nem túl bonyolult dolog. Két sportoló adott, menetekre történő küzdelemmel, az adott sportág speciális, technikai szabályozásával mérik össze erejüket. Bokszban lehetőség van döntetlenre is, MMA-ban viszont nem. Ezen kívül különböző súlycsoportok szerint állítják össze az adott összecsapásokat.

Mivel a sportág többrétű, azaz kevert harcművészet pl. az MMA, érdemes fogadás előtt átgondolni, hogy az erejét összemérő két harcosnak melyek azon tulajdonságai, amik kiemelkedőek, vagy akár a másik fél gyengéje. Mivel az MMA/UFC viszonylag fiatal sport, így lehetnek idősebb harcosok akik pl. ökölvívó múlttal rendelkeznek, vagy a főbb erősségük- a földharcnál komoly hátrányban részesülhet például egy birkózó típusú ellenféllel szemben.

MMA és ökölvívás fogadási típusok

Ökölvívás, MMA fogadásnál jellemzőbb, ha valaki kezdő fogadó, inkább érdemes kiválasztani biztosabb fogadási tippeket és single fogadásként leadnia, leginkább a mérkőzés győztesére. Viszont érdemes ezt is felülvizsgálni, kielemezni, mivel sok UFC fordulón a liga sztárjai játszanak ismeretlenebb játékosokkal is ami megtévesztő, hamis favorit lehet szorzók szerint is. Amennyiben semmilyen kétely nem áll fenn és a szorzó mégsem becsapós, néha próbálkozhatunk többes kötéssel is. Favorit, vagy nevezhetjük akár papírforma kombinált fogadásoknál ilyen esetben akár 10-20x-as eredő oddsot (szorzó) tudunk összeállítani.

A küzdősport fogadási típusok tekintetében legjellemzőbb szinte az összes online fogadóirodánál, hogy leghamarabb a mérkőzés győztese piacot állítják be a bookmakerek oddsmesterei. Viszont a mérkőzés közeledtével megnyílhatnak olyan piacok is, mint pl. győzelem típusa (KO-val, TKO-val nyeri a mérkőzést, diszkvalifikáció), feladja-e valamelyik fél a játékot. Viszont amit sokan nem figyelnek, az a menetek száma piac, ahol bizony lehet value bet-eket találni jócskán akár az élő fogadás piacokon is.

Küzdősport élő fogadás és élő közvetítések

Szó esett a cikk elején, hogy a legtöbb nagyobb mérkőzést szinte az összes hazai sport TV csatornákon, vagy internetes sport online közvetítéseke, is nézhető, legtöbb esetben viszont késő esti időpontokban tudjuk őket megtekinteni és az ismétlések sem ritkák, viszont fogadási szempontból a lehetőségeink szűkmarkúak. Legtöbb online fogadóiroda viszont stream lehetőséget is biztosít az élő fogadóknak, de akár más alternatív közvetítési lehetőségek is elérhetőek.

Az élő küzdősport fogadás lehetőségeknél érdemes inkább a kiegyensúlyozottabb mérkőzésekre fogadni, mivel nem tudhatjuk azt, hogy egy élő fogadás megtétele után érkezik-e egy KO, vagy TKO. Inkább érdemes lehet a menetek győzteseire figyelni, így akár értéket is lehet találni a későbbi győztes, vagy a menetek száma fogadásban.

Küzdősport fogadási online fogadóirodánál

Amint a világon elterjedt az online sportfogadás és az online fogadóirodák, manapság már szinte bármilyen sportra lehet fogadni. Igaz, különböző földrészenként eltérő kínálattal dolgoznak az irodák és az oddsmesterek, ez az MMA mérkőzésekre és az Ökölvívás mérkőzésekre is igaz. Míg a boksz már évtizedekkel ezelőtt is egy népszerű sport volt hazánkban és a különböző hazai és külföldi sport TV-k is közvetítették élőben, az MMA / UFC elterjedése csak a későbbiekben került reflektorfénybe.

Az online küzdősport fogadási lehetőségek is egyre népszerűbbé váltak, míg papíros tippmix fogadásoknál legtöbb esetben győztesre van lehetőségünk fogadni, a legjobb sportfogadás oldalak kínálatában már szinte bármikor fogadhatunk szélesebb kínálatban MMA és boksz mérkőzések tippjeire.  Nézzük tehát a legjobb fogadási oldalt és a fogadási opciókat! Mi partnereinket ajánljuk MMA fogadás vagy ökölvívás fogadásra!

További sportok fogadási útmutatói