Forma 1 fogadás

F1 fogadás, Forma 1 tippek, trükkök

Forma 1 fogadás útmutató

Hivatalos nevén Formula 1, hazánkban pedig legsűrűbben Forma 1, vagy F1-ként hívjuk, a világ legdrágábbnak számon tartott sportja, az egyik legnépszerűbb autósport. Főleg Európában, de világszerte is a több kontinensen való versenyzés elterjedése végett hatalmas érdeklődés övezi. A legtöbb online fogadóirodánál pedig természetesen megtalálható a Forma 1 fogadás. 

Hol érdemes Forma 1-re fogadni?

unibet

20.000 Ft bónusz

35.000 Ft bónusz

450% bónusz + 140 pörgetés

450% bónusz + 140 pörgetés

Fontos megni, hogy ez egy elég erős technikai sport, így az emberi tényezők mellett nagy szerepet kap a technika- szerencsefaktor is, mivel itt alapvetően két tényezőn múlik a siker. Ha az adott pilóta jó formában is van, bármikor leállhat technikai meghibásodás miatt az autója, így alapvetően a kisebb oddsokat nem érdemes keresni, mivel túl nagy kockázatot vállalnánk a mögöttes hozzáadott érték reményében. 

A Forma-1 egy az autósportoktól is távolabb álló, egyedi szabályokkal rendelkező lebonyolítása végett több bukmékernél is érdemes megvizsgálni, hogyan fogadhatod a száguldó cirkuszra. Mivel egyes opcióknál lehetséges, hogy más és más szabályzat és értelmezés által érintett fogadóirodánként, érdemes tisztában lenni vele a fogadás előtt nulladék lépésnek. 

Formula 1 fogadás online

A Forma 1 – ahogyan azt a cikk elején kiemeltük – a világ legdrágább és az egyik legnézettebb sportjának tekinthető, így a fogadóirodák sem szeretnének kimaradni ennek a sok dollármilliárdos üzletág tortájának egy kis szeletéből sem. Számos nagy világmárka rengeteget költ a reklámbüdzséjükből, hogy egy-egy autón, vagy közvetítésen, pályán megjelenést szerezzen, így el tudjuk képzelni a nézettségi és fogadási adatokat is…

Gyakorlatilag nincs olyan bukméker az online sportfogadás piacán, amely kihagyná a fogadási ajánlatából a Forma 1-et. Legtöbb irodánál szinte biztosan fogadhatunk a futam, vagy az időmérő győztesére, viszont más egyéb piacokon is lehet komoly value bet-eket találni. Az online sportfogadó irodák kínálatában megtalálható többek között a szabadedzések győzteseire, az időmérő győztesére, párosításokra futam győzteseire, párosításaira, pontszerző helyen végez, mindkét autó pontszerző (top10) helyen végez, dobogós helyezést ér el, top6-ban végez, lesz-e biztonsági autós szakasz (Safety Car) a versenyen, stb…

Olyan speciális piacok is nyitottak pl, hogy: ki lesz a leggyorsabb kört teljesítő versenyző, kiesik-e valamelyik pilóta. Long term (hosszútávú fogadás) piacokon pedig fogadhatunk arra, hogy ki nyeri a világbajnokságot egyéniben (melyik pilóta), vagy ki nyeri a konstruktőri (csapat) világbajnokságot. 

F1 fogadás élőben - online élő közvetítés

Hazánkban az M4 Sport élőben (korábban a licencet az RTL Klub birtokolta) közvetíti az összes szabadedzést, időmérőt, futamot, ezért nem szükséges hagyatkozni az online fogadóiroda élő közvetítés (livestream) funkciójára. 

Mivel a Forma 1 élő fogadási piacai egyes esetekben eléggé korlátozottak lehetnek, így főképp a végső győztesre tudunk fogadni, vagy a dobogós helyezésre a Gy/h opcióval, ami a lóverseny fogadásoknál már ismerhetünk (győztesre/helyre fogadás). Viszont megkerülhetetlen, hogy élő fogadásnál tisztában legyünk az adott verseny pillanatnyi képével, mivel egyes underdogok vagy favorit szorzók irreális képet tudnak elénk vetíteni az élő közvetítés hiánya végett.

Hogyan fogadjunk F1-re - tippek & tanácsok

Biztosnak tekinthető, hogy amennyiben F1 fogadásra teszed a fejed, előtte nagyon mélyen ásd bele magad a sportba és lehetőség szerint kerüld a kis szorzós választásokat még ha bármennyire is tuti tippnek minősíted. Mivel itt ahogy hangsúlyoztam múlik egy kicsi a szerencsén is, de a technikai-műszaki dolgok is tudnak meglepetést okozni, például: Időjárás, baleset, biztonsági autós szakasz, büntetés, technikai meghibásodás miatti futam feladás. Múlik az adott pilótán és a csapatán is, pl. egy bokszkiállást milyen gyorsan tudnak lemenedzselni, vagy hogy taktikáznak a gumikkal. Folyamatosan figyelemmel kell kísérni a Forma 1 tippeket, híreket is, mivel itt akár pletykák, bulvárhírek is könnyen befolyásolhatják az adott fogadóirodák szorzóit, például: Milyen a jelenlegi viszony a pilóta és a stáb, csapatvezetés között, várható-e szerződéshosszabbítás, vagy az utolsó versenyszezonja a jelenlegi az adott pilótának, vagy pl. ki az “első számú” pilóta. Ezek mind fontos szerepek a motivációs faktor figyelembevétele végett is.

 

Érdemes figyelni azt is egy régebbi közhelyes, de néha megcáfolandó kijelentést is: Aki az első 5 futamon rendre jól teljesít, a top3-ban benne lesz konstruktőri vagy egyéni szinten is. Ezért talán érdemes pár futamot megvárni amire rendeződnek az erőviszonyok és látjuk élesben a versenyzők teljesítményét.