Ázsiai hendikep jelentése

Ázsiai hendikep jelentése - Ázsiai hendikep fogadás stratégia

Ázsiai hendikep fogalma - ismertető

Mi is az ázsiai hendikep, és hogyan kell használni? Tarts velem, és a cikkben minden információt meg fogsz kapni róla. Az ázsiai hendikep már csak azért is értékes fogalom egy fogadónak, mert statisztikai adatok szerint ebből a fogadástípusból zsebeli be az online fogadóirodák nagy része a legkevesebb hasznot. Ezentúl pedig sokkal jobb oddsokat is szokott kínálni ez a fogadás típus, lévén, hogy ezt nem emberi agy végzi, ellentétben a háromesélyes (1X2) fogadás típus esetében, hanem robotok/programok alkotják. Ezt pedig kihasználva mi sem mehetünk el mellette szó nélkül. Az ázsai hendikep egy olyan fogadás típus, ami az elmúlt 10 évben terjedt el hazánkban és Európában is. Amennyiben már nem mondja magát a fogadó kezdőnek, vagy „zöldfülűnek”, akkor már találkozott az ázsiai, vagy az európai hendikepekkel. Viszont, ha még nem, akkor az sem baj, hiszen itt mindent megtalálhatsz róla.

Ázsiai hendikep fogadás online fogadóirodáknál

unibet

20.000 Ft bónusz

35.000 Ft bónusz

450% bónusz + 140 pörgetés

450% bónusz + 140 pörgetés

Ázsiai hendikep szabályok

Példának hozzunk már egy szokásos párosítást, a Barcelona-Real Madrid képzeletbeli mérkőzést.

 

Ha azt látjuk, hogy: „Barcelona – Real Madrid (ázsiai hendikep) -1.5” és mi ennek tudatában a hazai (Barcelona) csapatra fogadunk, akkor a tippünk kizárólag abban az esetben nyer, ha a mérkőzést a Barcelona minimum 2 góllal nyeri meg.

 

Ha azt látjuk, hogy: „Barcelona – Real Madrid (ázsai hendikep) -1.0” és mi ennek tudatában a hazai (Barcelona) csapatra fogadunk, akkor a tippünk kizárólag abban az esetben nyer, ha a mérkőzést a Barcelona minimum 2 góllal nyeri meg. Viszont, ennél a különbség az az, hogy akkor sem veszít a tippünk, ha a Barcelona csak 1 góllal nyer, mert abban az esetben a megjátszott mérkőzés 1.00-ás oddsot kap, magyarul: olyan, mintha nem is fogadtunk volna erre a mérkőzésre ezzel az opcióval.

 

Ezután már kisvonalakban értjük. Ez hasonló tehát, mint az ismert, „európai” hendikep, csak itt nem kétesélyes fogadásokat kötsz. Itt nem mindig csak nyerhet, vagy bukhat a tippje a fogadónak, hanem a tét is visszajárhat. Érdemes az ázsiai hendikep stratégiát bankroll menedzsmenttel együtt alkalmazni!

Ázsiai hendikep táblázat

Most pedig pár pluszos, és mínuszos ázsiai hendikepet is bemutatok magyarázással.

 

Mínuszos ázsiai hendikepek:

 

-0.25 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat minimum 1 gólos különbséggel nyeri. Döntetlen esetén a tét fele visszajár, a másik fele pedig vesztes.

 

-0.50 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat minimum 1 gólos különbséggel nyeri.

 

-0.75 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat minimum 2 gólos különbséggel nyeri. 1 gólos sikerük esetén a tét fele visszajár, a másik fele pedig nyertes.

 

-1.00 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat minimum 2 gólos különbséggel nyeri. 1 gólos sikerük esetén a tét visszajár.

 

-1.25 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat minimum 2 gólos különbséggel nyeri. 1 gólos sikerük esetén a tét fele veszít, a másik fele pedig visszajár.

 

-1.50 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat minimum 2 gólos különbséggel nyeri. 1 gólos sikerük esetén a tét elvész.

 

Pluszos ázsiai hendikepek:

 

+0.00 : Ez az opció ugyanaz (csak jobb oddsokon sokszor), mint a DNB (draw no bet = nincs fogadás döntetlenre) opció. A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat minimum 1 góllal nyeri. Döntetlen esetén pedig a tét visszajár.

 

+0.25 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat nyeri. Döntetlen esetén a tét fele visszajár a másik fele pedig nyertes.

 

+0.50 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat nyeri, vagy döntetlent játszik.

 

+0.75 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat nyeri, vagy döntetlent játszik. 1 gólos vereségük esetén a tét fele visszajár,a másik fele elvész.

 

+1.00 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat nyeri, vagy döntetlent játszik. 1 gólos vereségük esetén a tét visszajár.

 

+1.25 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat nyeri, vagy döntetlent játszik. 1 gólos vereségük esetén a tét fele nyer, a másik fele pedig visszajár.

 

+1.50 : A tipp akkor nyertes, ha a mérkőzést az általad választott csapat nyeri, döntetlent játszik, vagy maximum 1 gólos különbséggel kap ki.

 

Itt a továbbiakat már egyszerűen ki lehet fejben matekozni, és a képet tovább folytatni egészen a csillagos határig.

Összegezve: az ázsiai hendikep nem egy bonyolult típus, ráadásul az egyik legjövedelmezőbb is lehet a fogadónak. Éppen ezért ennek ismerete elengedhtetlen a fogadónak.